Wildfire S a Sandwich?

upravené ROM, ktoré sa dajú nahrať do Android telefónov

Wildfire S a Sandwich?

Poslaťod mirom » Uto 22. Nov 2011 13:14:56

Zdar, planujem kupit Wildfire S a chcem sa spytat ci sa tam bude dat natahat najnovsi android.
Do androidu som resp. budem uplne novy takze skusenosti s custom romkami nemam a nemam paru kde to hladat (preto som prisiel sem).
Ak sa aj nebude dat tak co najlepsie sa tam bude dat natiahnut? Aky prinos by mala pre mna custom romka? Cital som niekde, ze v niektorych pripadoch sa da znizit spotreba az o 30%, je to pravda?
Phone: HTC Wildfire S
PC: MSI 785GM-E51, AMD PHENOM II X4 925 + CM Hyper 212+, Corsair XMS3 4GB, Seagate Barracuda 1TB, VAPOR-X HD5770, Corsair VX450
Repro: Behringer MS40 + CARPOWER SP-252c (DIY BOX)
Obrázok
mirom
kapitán

Re: Wildfire S a Sandwich?

Poslaťod majko11293 » Uto 22. Nov 2011 17:01:19

oficialne 4.0 urcite nebudes mat, neoficialne ju tam urcite dostanes a to prave spominanymi Custom Romkami. Romky pre svoj mobil najdes tu:
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1038

no najprv musis spravit root(ziskat administratorske prava nad systemom), odstranit ochranu secuflag(S-ON vypnut na S-OFF) a potom nahodit Recovery cez ktore flashnes spominanu romku. Root aj secuflag spravis cez Alpharev myslim, a recovery jednoducho bud cez Android Flasher alebo cez aplikaciu na markete-Rom Manager ;)
Obrázok
Prosim, nepište mi o svojich problemoch do SS. Na to je tu forum. DAKUJEM.
Obrázok užívateľa
majko11293
Moderátor

Poslaťod mirom » Uto 22. Nov 2011 20:00:12

Dakujem za odpoved ale uplne tomu nerozumiem, problem je ze to ani nemam ako vyskusat lebo telefon este nemam len sa predom informujem.
Podla coho by som si mal vyberat romku? Romka obsahuje uz aj OS alebo sa jedna len o nejaku nadstavbu ku OS?
Recovery je na co? Zaloha povodneho OS?
Este sa spytam da sa toto flashovanie povazovat za bezpecne? Myslim to tak ci budem mat vzdy moznost vratit vsetko do povodneho stavu.
Nechapem tomu to trochu.
/dost by mi pomohol nejaky clanok o tom kde by to bolo podrobne rozpisane lebo takto mam pocit, ze z toho viem este menej ako predtym.
PC: MSI 785GM-E51, AMD PHENOM II X4 925 + CM Hyper 212+, Corsair XMS3 4GB, Seagate Barracuda 1TB, VAPOR-X HD5770, Corsair VX450
Obrázok
mirom
kapitán

Poslaťod majko11293 » Uto 22. Nov 2011 20:23:52

v prvom rade by bolo asi najrozumnejsie precitat si FAQ

romku si vyberas aku chces..su romky s nadstavbou HTC Sense, su romky čiste teda bez nadstavby, popripade s inou nadstavbou napr. s nadstavbou od SE teda TimeSpace alebo uplne prerobene romky ako MIUI..pravdaze kazda romka je odlisna od tej druhej a zvecsa to byva tak ze non-sense romka je rychlejsia ako romka so Sense. Custom Romka je uz vlastne cely system s kernelom ktory jednoducho flashnes a fungujes na nom. Romka sa prave nahadzuje cez Recovery. No v Recovery sa toho da ovela viac, napr. zaloha romky, rozdelenie karty(vytvorenie particie), naformatovanie baterky, naformatovanie akceleratora atd...ak by si chcel telefon vratit do povodneho stavu musis spravit Unroot ktory spravis flashnutim original romky. Origo romku najdes taktiez na XDA....no najprv by som ti odporucal kupit mobil a precitat FAQ :)

No a či je flashovanie bezpecne? Ano aj nie. Samotne flashovanie je bezpecne, ale odstranenie secuflagu(ochrany S-ON) je trochu nebezpecne a ked sa nieco pokazi tak mozes telefon aj bricknut. Taktiez nahodenie ineho Hbootu je trochu nebezpecne...hboot su inak jednotlive particie v telefone alebo ako to napisat..priestor pre system, data, cache..no a napisal si ze co este flashnutim romky dosiahnes, co ti to prinesie..takze napr. ked flashnes romku tak mozes presuvat aplikacie na pam. kartu co je pri androide a malej internej pameti telefonu dost dolezita vec. Dalej ked flashnes non-sense romku tak telefon sa ti minimalne este raz tak zrychli, mozes si ho totalne prisposobit a to zmenou temy(cez Theme Chooser u CyanogenModu alebo pomocou tem u MIUI) alebo si dokonca mozes vlastny vzhlad aj ukuchtit v UOT Kitchen( http://uot.dakra.lt/ ), mozes vymazavat systemove aplikacie z telefonu, zmenit uvodnu animaciu pri spusteni telefonu(bootanimaciu) a mnoooho inych veci...
Obrázok
Obrázok užívateľa
majko11293
Moderátor

Poslaťod mirom » Uto 22. Nov 2011 21:22:26

Tak precital som FAQ uz je mi to trosku jasnejsie.
Tie rizika co si spominal su typu takeho ako pri flashovani BIOSu na MB? Vypne sa prud alebo inak prerrusi flashovanie a doska je v haji? (pokial nema dualny bios)
Inak kedy ma byt uvolneny Ice Cream Sandwich? resp. kedy by mohol byt pre ten telefon prostrednictvom custom ROMky?
Cele mi to ale pride dost zlozite. Este si rozmyslim ci sa do toho pustim, nechcel by som si totiz hned znicit novy telefon.
//inak stiahol som si ten alpharev ze sa na to pozriem co to je lenze je to iso a vypada to byt ako by sa to malo napalit a bootovat, cakal som, ze to bude nejaky soft..
Obrázok
mirom
kapitán

Poslaťod majko11293 » Uto 22. Nov 2011 21:34:18

ano, je to tak ze ked ti vypne prud pocas vypinania secuflagu tak mas z telefonu tehlu...romky s 4.0 pre telefony uz su no maju kopec bugov..taku stable romku pre Wildfire S mozes ocakavat do 2 mesiacov..a ano, alpharev sa vypaluje na CD, nabootuje sa a spravi sa S-OFF...a zajtra sa ti pozriem na to ako spravis root, je to na kazdom telefone ine a momentalne som na nete len cez telefon..
Obrázok
Obrázok užívateľa
majko11293
Moderátor

Poslaťod mirom » Uto 22. Nov 2011 23:05:16

A ha takze by bolo asi dobre spravit ten S-OFF cez nejaky notebook koli baterii aj ked sanca, ze zrovna vypadne prud je miziva.
Zajtra si to skusim nabootovat nech aspon vidim ako vypada prostredie.
A kolko tak orientacne trva robenie S-OFF?
Obrázok
mirom
kapitán

Poslaťod majko11293 » Uto 22. Nov 2011 23:27:20

presne, cez notebook to mas najistejsie...no a robenie S-OFF trva priblizne 3minuty+-
Obrázok
Obrázok užívateľa
majko11293
Moderátor

Poslaťod mirom » Str 23. Nov 2011 10:06:57

Skusil som si teda spustit Alpharev vo VirtualBOXe a podla toho co to vypisalo to moj buduci telefon nepodporuje, mam to ingnorovat?
Obrázok
No a teraz keby pripojim mobil a stlacim lubovolne tlacidko tak to zacne uz plne automaticky prebiehat? Ked to bude hotovo to nieco vypise resp. ako zistim, ze mozem odpojit telefon?
Obrázok
mirom
kapitán

Poslaťod johnyfly1 » Pon 05. Dec 2011 21:15:35

silne pochybujem ze ti pojde na wildfire s tak lahko urobit s-off...
ide to pre niektore UK mobily cez zlatu kartu nahranim suboru na kartu no na nase fony 0bodov...zatial asi jedine xtc clip alebo pockat este...
HTC Wildfire S
johnyfly1
kapitán

Ďalší

Späť na Upravené ROM

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia