Aktualizácia rodinky Xperia X10

čo sa deje vo svete a na slovensku ohľadom OS Android

Aktualizácia rodinky Xperia X10

Poslaťod cargobull » Sob 30. Okt 2010 20:59:30

Od zajtra (31.10.) začína Sony Ericsson s aktualizáciou série XPERIA X10 na Android 2.1 :)

Skvelá správa pre všetkých majiteľov série telefónov XPERIA X10 od Sony Ericsson (teda aj Mini a Mini Pro) - od zajtra (31. októbra) sa začne dlhoočakávaná aktualizácia vašich telefónov na systém Android 2.1 (Android 2.2 vyšiel v júni tohoto roka). Aktualizovať sa začne v severských krajinách Európy večer 31. októbra a zvyšok sveta sa 2.1 dočká v novembri.

Otázka ktorú si kladú asi všetci je, prečo to preboha tak dlho trvá? Rozumiem, že je potrebné urobiť všetky možné prispôsobenia, previazať aplikácie, odladiť a množstvo iných vecí - ale čakať skoro rok?

Poďme však k tomu, čo aktualizácia xperiám prinesie:

Xperia X10

* nahrávanie HD videa s priebežným autofokusom
* Android 2.1 (konečne!!! :) )
* aplikácie na zálohovanie a obnovovanie obsahu telefónu
* 5 domovských obrazoviek pre aplikácie, widgety, skratky a priečinky
* sociálny telefónny zoznam automaticky synchronizovaný s Facebookom a ukazujúci, ktorí z priateľov sú online

Xperia X10 mini and X10 mini pro

* vylepšená funkcionalita Bluetooth s podporou posielania a prijímania obrázkov, kontaktov a iné
* aplikácie na zálohovanie a obnovovanie obsahu telefónu
* automatická synchronizácia kontaktov z Facebooku a telefónneho zoznamu
* vylepšené možnosti práce s obrázkami, audiom, textom a číslami v správach

http://android-sk.sk/index.php/componen ... android-21
Sony Ericsson Xperia X10 mini, Android 2.1
Obrázok
Obrázok užívateľa
cargobull
kapitán

Re: Aktualizácia rodinky Xperia X10

Poslaťod maurice » Sob 30. Okt 2010 21:39:58

to je od nich velmi mile, ze vydavaju 2.1 na verejnost o 5 mesiacov neskor, ako bol oficialne predstaveny 2.2

to majitelov x10 musi uplne porazat, ze maju v ruke vykonny pristor ktoreho moznosti vyuziju tak na polovicu.. navyse je vonku htc desire HD s 2.2, a oni stale na 1.6.. aj ked zase stale lepsie ako htc hero, ktory ma oficialne pre europu stale len 1.5 :lol:
Samsung Galaxy Note, stock rom, root
Obrázok užívateľa
maurice
Administrátor

Poslaťod PATWIST » Štv 04. Nov 2010 17:32:43

Caute, da sa aktualizovat bez pouzitia PC? Pripadne da sa pouzut Xperia X10 ako modem a mat na PC internet? Aktualizoval som cez net na mobile ale stale nemam 2.1 totiz akurat stiahli sa len ine obrazky na ovladanie do Mediaspace. mam len o2 net v mobile ale nieje problem ist niekam na wi-fi
Sony Ericsson Xperia X10i Sensuous Black + 8 GB memory stick
Obrázok užívateľa
PATWIST
zelenáč

Poslaťod maurice » Pia 05. Nov 2010 9:07:53

tato aktualizacia je vlastne kompletna vymena operacneho systemu, tak si vsetko zazalohuj a chot kamosovi co ma net, alebo ak mas notebook tak do nejakej internetovej kaviarne kde maju spolahlivy net
Obrázok užívateľa
maurice
Administrátor

Poslaťod PATWIST » Pia 05. Nov 2010 14:34:29

aha lebo som nikde cital ze vsetko zhlohovat tak preto, uz som dohodol v ponelok pojdem na kamosov v PC. Ja uz som cez skolsku wifi zacal akutalizovat do polovice a potom cez o2 net dokoncil tak to iba co mi ktalizovalo? Ateraz mam v telefone aplikaciu na zalohovanie od sony ericssonu uz som zalohoval na pamatovu kartu teraz kde v telefone najdem? alebo mam upne celu SD kartu skopirovat do PC?
Obrázok užívateľa
PATWIST
zelenáč

Poslaťod maurice » Pia 05. Nov 2010 16:18:08

aktualizacia sa netyka pamatovej karty, ta je v tomto pripade uplne mimo, preto je dobre na nu vsetko zalohovat, teda hlavne kontakty pokial ich nemas vsetky v google. len si ho zalohuj ako .vcf a ked aktualizujes na 2.1, tak otvoris zoznam, das imporotvat a najdes ten subor na karte, 2.1 uz otvara zalohy sama
Obrázok užívateľa
maurice
Administrátor

Poslaťod PATWIST » Pia 05. Nov 2010 18:38:08

Aha to ma nenapadlo ze bez pamatovky, a co treba este zalohovat telefonny zoznam uz mam davno, sms tiez, aplikacie sa tiez zmazu nie? Lebo su na mobile, a kedy bude mat podporu 16 milionov farieb? Vdaka za odpovede
Obrázok užívateľa
PATWIST
zelenáč

Poslaťod castaway » Ned 14. Nov 2010 19:05:22

aktualizovat telefonny zoznam na androide je podla mna uplne hlupe ked ich mas krasne na gmail ucte.skoda ze to tak nieje aj s SMS a trochu prepracovat bookmarky by ties nebolo odveci :) . inak odporucam appbrain
môj twitter @castaway_mifo
Glaxy S I9000
castaway
Moderátor

Poslaťod k0nko » Ned 14. Nov 2010 19:31:22

ja na zalohu odporučam My Phone Backup "Pro" ... skvela aplikacia, mozes si pomocou nej zazalohovat uplne vsetkooo! Ci uz nastavenia, SMS, MMS, aplikacie, kontakty, kalendar, budiky, atd. atd.... Zalohovat mozes bud na externu SD kartu alebo ak si zaplatis nejake 3 dolare za Pro verziu tak mozes zalohovat na online uložisko..... je to super aplikacia, nikdy nevies co sa ti s tel. moze stat a takto si potom pekne vsetko rychlo nahras spat do telefonu keby nahodou musis dat factory reset alebo nieco pod.
Obrázok
Obrázok užívateľa
k0nko
Administrátor

Poslaťod copantok » Pon 15. Nov 2010 21:02:30

a uz vysla aktualizacia na 2.1 aj pre slovensko? mne stale pise ze "Uz mate v telefone najnovsi software"...
copantok
zelenáč

Ďalší

Späť na Novinky a správy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť