Downgrade Desire HD z 2.2.1 na 2.2 pre uplnych zaciatocnikov

všetko ohľadom kódovania pre Androida

Downgrade Desire HD z 2.2.1 na 2.2 pre uplnych zaciatocnikov

Poslaťod maurice » Ned 06. Feb 2011 17:17:43

ak ste si aj vy nahrali najnovsiu oficialnu verziu androidu z decembra 2010 1.72/1.75, co je vlastne android 2.2.1 so znamym SMS bugom a mate problemy aj galeriou a dalsimi aplikaciami... a navyse ste prisli aj o root, tu pre pre vas "blbuvzdorny" navod, ako vratit vsetko spat (okrem rootu) navod je len pre "nebrandovane" pristroje, respektive s oficialnym androidom od HTC, nie s upravou od operatora. ak mate DHD od operatora a nemate problem s anglictinou, vela stastia.. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905003

vsetko robite na vlastnu zodpovednost a za nic nerucim

Zalohujte si hlavne kontakty a vobec vsetko co chcete, so zalohou aplikacii by mohol byt problem, ale za pokus to stoji.

co potrebujeme:
HTC Desire HD s androidom 2.2.1 s plne nabitou baterkou
HTC Sync naintalovany na pc (pouzitelnu verziu najdete na pamatovej karte, ktora bola v baleni)

zaciname:
1. stiahnite si subor Downgrade.zip, ktory je pripojeny ako priloha k tejto sprave do pc a rozbalte ho do svojej zlozky v PC (C:\Users\vase meno)

2. stiahnite si tento subor http://www.multiupload.com/BTJ8KY0KH9 do pc (len stiahnut, nerozbalovat)

3. pripojte si k pc cez usb kabel svoj DHD a zapojte ho do rezimu nabijania. pre pripojenim si zapnite (ak nemate USB Debugging (menu/settings/applications/development/USB debugging)

4. otvorte Start a kliknite na Run (Spustit). do okna napiste "cmd" a kliknite na "OK". malo by sa otvorit cierne okno s niekolkymi riadkami textu. Volajme ho napriklad "prikazovy riadok" : )

5. postupne kopirujte tieto riadku a vkladajte po jednom, vzdy stlacte Enter.

cd Downgrade
adb push psneuter /data/local/tmp
adb push misc_version /data/local/tmp
adb shell chmod 777 /data/local/tmp/psneuter
adb shell chmod 777 /data/local/tmp/misc_version
adb shell /data/local/tmp/psneuter
adb shell

ako vysledok by mal byt tento znak "#". ak je tomu tak, tak je vsetko ok a po jednom vlozte dalsie 2 riadky:

cd /data/local/tmp
./misc_version -s 1.31.405.6

na konci by mal byt znovu tento "#" znak.

6. Zavrite "prikazovy riadok" a DHD prepnite do rezimu USB pamate. Stiahnuty subor "PD98IMG.zip" vlozte na pamatovu kartu.

7. vypnite DHD

8. drzte na boku tlacidlo hlasitost minus a stlacte tlacidlo zapnutia a az ked sa rozsvieti displej pustite tlacidlo hlasitosti. mal by sa spustit proces kontrolvania systemu a pripravy na nahratie starej romky (2.2)

9. system sa spyta, ci chcete nahrat 2.2, odpoviete stlacenim stacidiel hlasitosti hore, alebo dolu. prebehne nahratie systemu, vsetko podstatne vidite na displeji. v ziadnom priapade pri tomto procese nevyberajte baterku ani sa nepokusajte pristroj vypnut

10. ked proces skonci, DHD vas vyzve k restartovaniu pristroja stlacenim tlacidla pre zapnutie. system nabehne ako ked ste si DHD priniesli domov a prvy krat zapli... : )

akekolkvek otazky, problem, rady ohladom downgrade DHD piste sem. dakujem za pozornost : )
Prílohy
Downgrade.zip
(553.05 KiB) 81 krát
Samsung Galaxy Note, stock rom, root
Obrázok užívateľa
maurice
Administrátor

Re: Downgrade Desire HD z 2.2.1 na 2.2 pre uplnych zaciatocn

Poslaťod jarofox » Ned 27. Mar 2011 0:53:44

Ahoj
Tento postup ale funguje iba na staršie DHD, ktoré boli dodané s 2.2
Pokúšal som sa ho uplatniť na DHD dodaný s fw 2.2.1 a tam nefunguje.
Po vypnutí a zapnutí so stlačeným Hlasitosť - sa to na nič nepýta a hneď začne update.
Pri HBOOTe mi pri nájdení a rozbaľovaní PD98IMG.ZIP vyhlási "no image or wrong image"
Procedúra skončí chybou "Update Fail!"
Press POWER to reboot.
Stále dokola ak rebootnem a držím hlasitosť - stále bez možnosti výberu niečoho iného sa snaží o update.
Z karty som vymazal image PD98IMG.ZIP a aj tak sa ho najprv snaží nájsť.
Ako to zastavím?
Díky
JL!
jarofox
zelenáč

Poslaťod thermoska » Uto 29. Mar 2011 8:42:23

Ahoj
Nie, imho mne to pripada ze mas brandovany fw,

Potrebujes si vytvorit goldcard :

http://android.modaco.com/content/gener ... -goldcard/

Pozor ! musis zmenit mmc1 z navodu na mmc2!

vcera som uspesne downgradoval svoj brandovany orange DHD pomocou guidy na xda.

;)

vela stastia ..
ak este nieco nie je jasne pytaj sa ..
thermoska
zelenáč

Poslaťod portege » Pon 11. Júl 2011 13:39:59

Nazdarek, potreboval by som trocha poradit, skusal som spravit downgrade z 2.3.3 gingerbread pomocou gingerbreak zo stranky: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905003, vsetko bolo v pohode aj som dostal docasny root, tel som nechal rebootovat vsetko podla navodu no pri boote mi napise no image or wrong image pricom subor PD98IMG.zip je na pamatovke, tel pri zapnuti nema ziadne logo operatora takze nevyzera brandovany

skusal som to aj na kamosovom ktory je vsak brandovany na vodafone verziu androidu ma 2.2.1 , spravil som gold card podla postupu z tejto stranky: http://www.addictivetips.com/mobile/how ... desire-hd/ a neviem co s tym dalej nakolko mi pamatovku po uprave na gold card nenasiel ani telefon-napisal, ze je poskodena a nenajde ju ani citacka pamatoviek, napise, ze je potrebne ju formatnut...

nejake napady ako spravit downgrade na obidvoch a ako pokracovat po vytvoreni gold card??? oba sa daju dostat do docasneho rootu avsak stale napise chybu s tym no image or wrong image

za rady a odpovede vopred dakujem

Robo
portege
zelenáč

Poslaťod Triglavus » Pon 11. Júl 2011 14:20:24

Čo sa pamäťovky týka, tak by bolo najlepšie ju naformátovať. Ak by ju ani potom nenašlo, tak by som odporučil asi reklamáciu, mne sa stalo, že mi úplne odišla pamäťovka, že ani neišla naformátovať.

EDIT: Nieviem či si spravil S-OFF keďže je to podmienka pre downgrade.
HTC Desire HD - Stock ROM: 2.3.5 Android
Z dôvodu nedostatku času kvôli univerzite nemám čas sledovať fórum pravidelne, v prípade pripomienok píšte PM.
Obrázok užívateľa
Triglavus
starý morský vlk

Poslaťod maurice » Pon 11. Júl 2011 14:35:54

uplne na zaciatku si si mal zistit, ci je telefon brandovany. nezalezi na tom, ake logo mas na zaciatku, ale podla verzie softu (settings / about / software info )

ked uz si presvedseny o tom, ze nemas brandovany mobil, nechapem preco si robil gold card.
Samsung Galaxy Note, stock rom, root
Obrázok užívateľa
maurice
Administrátor

Poslaťod portege » Pon 11. Júl 2011 16:23:25

gold card som robil v druhom pripade kedze je brandovany na vodafone, na zaciatku som ju naformatoval na fat32 ako to bolo uvedene v navode no po skonceni celeho procesu teda ked uz mala byt ako gold card mi ju ukazovalo ako nenaformatovanu po uprave v hdx editore... aaa v prvom pripade som zabudol na S-OFF idem to hned skusit

zatial vdaka za rady :)

Robo
portege
zelenáč

Poslaťod portege » Pon 11. Júl 2011 17:20:09

hladal som navody na s-off ale vsade to chcelo uz rootnuty tel co v mojom pripade nemam, neviete kde by som nasiel link ako rootnut verziu 2.3.3? nasiel som toto: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1044765 lenze to funguje iba na s-off zariadeniach
portege
zelenáč

Poslaťod Triglavus » Pon 11. Júl 2011 19:14:18

HTC Desire HD - Stock ROM: 2.3.5 Android
Z dôvodu nedostatku času kvôli univerzite nemám čas sledovať fórum pravidelne, v prípade pripomienok píšte PM.
Obrázok užívateľa
Triglavus
starý morský vlk

Poslaťod portege » Str 13. Júl 2011 21:40:28

Triglavus píše:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=855403

Návod ako spraviť S-OFF.

dik lenze opat na tento s-off musi byt tel rootnuty co v mojom pripade nie je, kvoli tomu aj potrebujem spravit downgrade aby som ho mohol rootnut a potom instalovat custom rom
portege
zelenáč

Ďalší

Späť na Manuály, príručky, tipy a triky, hacky

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť