android market - zaklady pre zaciatocnikov

všetko o Android Market, čo zlepšiť, tipy a triky

android market - zaklady pre zaciatocnikov

Poslaťod Vladko » Pia 10. Dec 2010 12:18:36

Zdravím všetkých "zralých" pozužívateľov android marketu. Po mnohých neúspešných pokusoch na internete prosím o pomoc. Mám LG P500 - novučičký. Je fajn. Mám ale problém, ako vlastne stiahnúť do telefónu aplikácie z androidmarketu - proste neviem, som v koncoch. A tiež by ma zaujímalo, ako stiahnúť aplikáciu pomocou toho čiernobileho kódu, ktorý býva priložený u aplikácie. Moc ďakujem. :?: :|
Vladko
zelenáč

Re: androidmarket-základy pre začiatočníkov

Poslaťod maurice » Pia 10. Dec 2010 13:09:44

vecsia ludi stahuje cez Market, je to aplikacia ktoru najdes v zozname nainstalovanych aplikacii. na to aby si ju mohol pouzivat musis mat svoj vlastny Gmail ucet, do ktoreho sa ti zapisuju data. (ked si potom kupis iny android, tak ti v novom markete naskocia vsetky tvoje oblubene aplikacie a komentare) ked spustis aplikaciu market a niesi nalogovany v androide, mal by ti vyhodit nejake chybove hlasenie a po zadani mena a hesla na gmail by to uz malo byt v pohode. ak si tvoje prihlasovacie udaje nevypyta, chod do zoznamu aplikacii a najdi tam aplikaciu Setup a tam zadaj svoj Gmai. ak mas starsiu verziu androidu ako 2.1, musis spravit "factory data reset" a tam zadat svoj gmail.
stahovanie a instalovanie aplikacii cez Market potom zvladne aj tvoja prababka.
Samsung Galaxy Note, stock rom, root
Obrázok užívateľa
maurice
Administrátor

Poslaťod Vladko » Pia 10. Dec 2010 13:19:51

Ďakujem, idem to skúšať. :idea:
Vladko
zelenáč

Poslaťod k0nko » Pia 10. Dec 2010 22:42:55

Kód: Vybrať všetko
A tiež by ma zaujímalo, ako stiahnúť aplikáciu pomocou toho čiernobileho kódu, ktorý býva priložený u aplikácie.

Na skenovanie tychto "Čiarovych kodov" je aplikacia BARCODE SCANER... Pustis ten skener v telefone, nasmerujes foťakom na ten kód a priamo ťa hodi napr. do marketu aby si si tu onu aplikaciu mohol hneď stiahnuť......

Barcode scaner taktiež dokaže skenovať realne čiarove kody z produktov ktore su bežne dostať v obchode. Uvediem priklad: predajca napr. v nejakom obchodnom dome ťa bude presviedčať že toto je najlepši televizor na trhu, že u nich maju najlepsiu cenu ze lacnejsie ho nikde nezoženieš. Ty vytiahneš mobil, oskenuješ si čiarovy kod, v telefone si pekne pozreš presny typ toho televizora a jeho ceny na internete a ukažeš tomu predajcovi, aha tu ho maju o 50€ lacnejšie, dovidenia :lol:
Obrázok
Obrázok užívateľa
k0nko
Administrátor

Poslaťod maurice » Pia 10. Dec 2010 23:40:49

no, nehodi ta hnet do marketu, musis kliknut na "open browser" a na to, aby si videl napr ceny televizorov je najlepsie aplikacia google Shopper, ktora spolupracuje s barcode scannerom. pokial ju nemas, tak google ten kod iba vyhlada na internete, ale vysledky su vecsinou take, ako pise k0nko
Samsung Galaxy Note, stock rom, root
Obrázok užívateľa
maurice
Administrátor

Poslaťod Vladko » Pon 13. Dec 2010 9:11:06

Ďakujem,
funguje.
Eete jedna otázka: dá sa z marketu sťahovať aj do PC a potom z PC do LG P 500?
p.s.: to len tak na okraj :idea:

No a dotaz trochu bokom: ako stiahnúť (skopírovať) telefónny zoznam z Motoroly V3i do LG p500?
Vladko
zelenáč

Poslaťod Romualdo » Pon 13. Dec 2010 10:43:27

ak mas na mysli kontakty, tak skus skopirovat kontakty z Motoroly na SIM kartu a zo sim karty do LG
Obrázok

MiniCM7Pro_V21 - Android 2.3.7

Obrázok
Obrázok užívateľa
Romualdo
mimozemšťan

Poslaťod Vladko » Pon 13. Dec 2010 11:14:10

Už som o tom uvažoval, ale hneď som tento nápad zahodil z jednoduchého dôvodu: na sim kartu mi uloží len časť kontaktu. Pokiaľ mám v telefóne dlhšie meno a priezvisko, proste mi ho sekne. A to mi spraví aj s ostatnými údajmi (adresa, mail).
Nemôže to byť sim kartou? Mám ju už asi 8 rokov a doteraz bez výmeny.
Robia toto aj nové karty? :?:
Vladko
zelenáč

Poslaťod Romualdo » Pon 13. Dec 2010 11:27:11

alebo, skus ak mas bluetooth tak po jednom ich poposielat
Obrázok

MiniCM7Pro_V21 - Android 2.3.7

Obrázok
Obrázok užívateľa
Romualdo
mimozemšťan

Poslaťod k0nko » Pon 13. Dec 2010 12:36:33

1, pomocou aplikacie Exchange zalohuj kontakty z telefonu na Gmail a potom z Gmailu natiahni kontakty do noveho (neviem ci sa to pri starej motorole dá tymto sposobom, ale ja som to s mojou starou Nokiou 5800XM spravil tymto sposobom)

2, prenes si nejakym sposobom kontakty zo starej Motoroly napr. do Outlooku a potom ich prenes z Outlooku do noveho...

3, prenes kontakty z Motoroly na SIM kartu, kartu daj do noveho, kontakty zalohuj na Gmail a potom ich cez počitač rychlo poupravuješ
Obrázok
Obrázok užívateľa
k0nko
Administrátor

Ďalší

Späť na Android Market

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť